МАСАЖИ

Класическият масаж е познат още като европейски масаж или шведски масаж.

Целта на класическият масаж е цялостна релаксация и тонизиране на организма. Чрез този масаж се стимулира имунната система, подобрява се кръвообръщението и се отпускат мускулите, като по този начин тялото се освобождава от умората.

При извършването на класически масаж се използват различни видове масла, кремове и лосиони с цел повишаване на плавността на плъзгащия ефект при намалено съпротивление с кожата. Класическият масаж може да се използва за профилактика и лечение на определени заболявания, за корекция на стойката на фигурата, премахване на мускулно напрежение и др.

 

Релаксиращият масаж се прилага с цел постигането на баланс и хармония в тялото.

Той е подходящ за премахването на усещането за умора, психическо и физическо претоварване. Тонизира и релаксира мускулите, подобрява движението на кръвта, стимулира лимфния поток и прави съединителната тъкан на ставите по-еластична.

 

Масаж на четири ръце Tова е древен азиатски масажен метод, който се извършва от двама терапевти владеещи техниката и методиката на процедурата. Той води до пълна релаксация и двойно по-силен ефект, като от масажа, така и от използваните специално за целта масажни продукти – кремове, лосиони и мазила.

 

Антицелулитен масаж Антицелулитният масаж цели подобряването на микроциркулацията и премахването на задържането на течности и отпадни продукти. Въздейства върху смутената липолиза, ензимната деградация и разрастващата се съединителна тъкан. Спомага за намаляване на обиколката на третираните участъци и отстраняването на токсините.

При антицелулитният масаж се използват техники от класическия масаж, като въздействието се извършва ръчно и се прилага по-голяма сила и дълбочина. Може да се включват различни видове масла и кремове.

 

Лимфодренаженият масаж представлява физиологичен начин за въздействие на отоци в кожата и подкожието, както и регенерацията на лимфотока. Този масаж цели да подобри движението на лимфата, а също така извеждането на токсините и шлаките от организма. Резултатът от лимфодренажния масаж е, че  съдовете започват по-ефективно да разнасят кръв между сърцето и органите, като по този начин се подобряват регенерационните процеси в организма. Добре е да се съчетава с антицелулитни процедури.