DEPILAR SYSTEM

Една нова по рода си процедура се извършва вече и в Козметичен салон Тонус Джи. Казва се Depilar system и е произведенa в САЩ. Процедурата се извършва от професионалисти и е със следните етапи:

  1. Обезкосмяване чрез кола маска;
  2. Нанасяне на инхибиторен гел с масажни движения;
  3. Поставяне на активен гел с масажни движения;

 

 

 

Епилирането с кола маска непосредствено преди нанасянето на продукта създава условие за максимално проникване на активните съставки в отворения празен фоликул. Така се блокира деленото на космените клетки и се потиска растежа на косъма трайно. Продукта съдържа протеолитични ензими трипсин и химотрипсин, които подсигуряват биологичния процес на стопиране деленето на клетките.

 

 

Хубавото на този продукт е, че има ефект независимо от цвета както на космите, така и на кожата, което не беше възможно досега при бели косми или тъмна кожа с тъмни косми.

Оптимален ефект се наблюдава в период 12-18 месеца, което обхваща пълния цикъл на развитие на всички косми. След всяко намазване космите са все по-тънки и по-малко. След процедурата се спазват същите правила, както след стандартна кола маска. Процедурата отнема няколко минути, напълно безболезнена е и кожата остава спокойна.